Het eiland Penang - Reisverslag uit George Town, Maleisië van Koen Laurijsen - WaarBenJij.nu Het eiland Penang - Reisverslag uit George Town, Maleisië van Koen Laurijsen - WaarBenJij.nu

Het eiland Penang

Door: Koen

Blijf op de hoogte en volg Koen

20 Juli 2012 | Maleisië, George Town

We hebben super mooie en relaxe dagen gehad op het eiland Penang. Kennis gemaakt met het Hard Rock Hotel, vol bezienswaardigheden van artiesten. Koen heeft een rondleiding gehad door het hotel met alle accessoires van de vele artiesten (oa Madonna en Elton John). Het schijnt dat de eigenaar van dit hotel fan was van de Beatles, dus daarvan vind je ook veel terug. We hebben hier natuurlijk ook geluierd en lekker gezwommen in het grote zwembad met de glijbanen. Maar het eiland biedt veel meer. We zijn langs de kust gereden en stuitte na een mooi ritje op een verlaten wit strand. Helaas konden we niet zwemmen vanwege de waarschuwingen voor de kwallen. We hebben wel pootje gebaat en mooie foto's gemaakt. Bij de batikfabriek hebben we gezien hoe de stoffen geverfd worden. In de tropische fruit tuin hebben we heel veel soorten fruit zien groeien en mogen proeven; lekker !!! De volgende dag zijn we naar de botanische tuin geweest en daar waren weer veel apen. Kiki zag opeens een grote leguaan van ongeveer 1 meter; zomaar naast ons op het gras lopen. Op Penang Hill hebben we genoten van het uitzicht. Een paar monikken vonden onze kinderen erg bijzonder en wilde daarmee op de foto. De reusachtige tempel Kek Lok Si is erg groot en overweldigend. Wat maken die boedisten toch mooie tempels!! Bovenaan werden we verrast door een regenbui.

Op de terugweg nog even genieten van een starbucks koffie en daarna weer het zwembad in. De laatste dag hebben we alleen maar genoten van het zwembad, het was erg warm en ook de kinderen wilde er niet weg.

• 23 Juli 2012 - 08:09

Erik:

Wat een fantastische verhalen lees ik en wat een schitterende foto's zie ik.
    De uitdrukkingen op jullie gezichten zegt genoeg over hoe jullie genieten.
    Je geeft aan dat de kinderen niet weg wilden, maar als ik jullie tweetjes zo zie zitten/hangen in het zwembad met zo'n lekkere cocktail, zou ik het ook wel weten ;-).
    groet
    Erik

• 23 Juli 2012 - 12:47

Dora.v.d.Kuijp:

Deze dag van jullie lijkt veel op wat wij in Thaï-land gezien hebben zoals Tempels,aapjes,monikken,leguanen,ook de batikfabriek,behalve zo'n prachtig zwembad.
    Nou Ilse en Koen, de foto's zijn weer prachtig het is een geweldig mooi land.
    Nog veel plezier,nog een kusje voor Eva en Kiki.Ik kijk weer uit naar de volgende belevenissen van jullie.
    Oma en Opa .v.d. Kuijp.