Het oerwoud van Taman Negara
Door: Koen
Blijf op de hoogte en volg Koen
14 Juli 2012 | Maleisië, Kuala Lumpur
Na een aantal dagen in het drukke Kuala Lumpur en de betonnen jungle die daarbij hoort, nu de reis naar Taman Negara: de echte groene jungle. Dit is het oudste oerwoud in de wereld en staat bekend om de gigantische variatie aan flora en fauna.
Deze reis hebben we gedaan vanaf het vliegveld van Kuala Lumpur waar we de huurauto hebben opgehaald, model Toyota ( wat in Nederland de Verso zou zijn genoemd). Een flinke hoosbui onderweg gehad waarbij de vrachtwagens onder de viaducten door 50 cm. regenwater moesten ploegen. Zachtjes aanrijden was het devies. En vooral ook links blijven rijden hier in Maleisie is zeer handig.
Eenmaal aangekomen in de buurt van Taman Negara vertrokken we per longboat voor een tocht van 3 uur naar de eindbestemming. Een longboat is een smalle, houten boot die je met 40 pk. met een rotvaart stroomopwaarts brengt naar bestemming. Je wordt in de Taman Negara echt overweldigd door de natuurschoon! Via de Canopy Walk, de langste loopbrug ter wereld, loop je op 40 m. hoogte boven de grond en bevind je je letterlijk midden in het oerwoud. Nogal toeristisch maar desondanks prachtig om mee te maken.
De 2e dag in Taman Negara met de longboat verder stroomopwaarts de jungle ingegaan, met als beloning een heerlijke duik bij een waterval/rotspartij. Die avond werden we verrast door de andere gasten van het verblijf: de apen die kwamen gluren naar de menselijke indringers in het park. De volgende ochtend vertelde Eva ons dat ze, kijkend uit haar slaapkamerraam in alle vroegte, een aantal zwijnen zag snuffelen rondom ons huisje.
Dag 3 van ons verblijf in de jungle zijn we per huurauto vertrokken naar ons volgend gebied, de Cameron Highlands. Een koelere regio, bekend om de theeplantages en aardbeienkwekerijen. Hier verblijven we ook weer 3 dagen in het, niet toevallig, Strawberry Resort met prachtig balkonuitzicht op de vallei. Meer over ons verblijf daar in het volgend verslag. Groetjes uit machtig mooi Maleisie!
15 Juli 2012 - 05:34
Sjef En Urs:
Hoi KIEK,
Nou, nou, ziet er werelds uit.
Alle facetten in 1 vakantie.
Heb je toch genoeg harde schijven bij om het "letterlijk en figuurlijk" allemaal op te slaan.
Geniet nog van de komende dingen.
Gr. van ons, uit het ook heel warme Griekeland (37 graden) -
15 Juli 2012 - 09:46
Oma Francien:
Zo te horen en te zien hebben jullie inderdaad je droomreis.Ziet er geweldig uit.Ook heel avontuurlijk voor de kids .Vindt Kiki de aapjes en zo niet eng?
groetjes van ons uit een koud en regenachtig landje.oh,ja;ook nog een dikke kus.! -
15 Juli 2012 - 15:42
Dora V.d. Kuijp:
Zo te zien hebben jullie het naar je zin.De foto's zijn prachtig.Jullie willen misschien daar wel blijven.
Maar wij missen jullie hoor.
Geniet maar zolang als het kan, want hier is het nog steed nat,en nog eens nat.
Groetjes Opa en Oma v.d. Kuijp